Thursday, September 30, 2010

Kembali Ke Zaman Old Skool

Keluaran : Hot Wheels
Jenis : 1969 Ford Torino Talladega






Monday, September 27, 2010

Another Models From Hot Wheels : Olds 442 TM GM

Check it out...
Model ini diperolehi di salah sebuah 7 Eleven Simpang Kuala, Alor Setar kira² 3 bulan yang lepas...
Korang "usyar" je la apa yang disajikan nih...jangan lupa tinggalkan komen korang tu...Ada masa nanti, Mr Runner upload model lain plak, yang lebih padu dan jitu... See u at next models..






Saturday, September 25, 2010

Tomica : Honda Element

Another product from Tomica in my collections...
Dengan berskala 1:60, model ini setaraf juga dengan model keluaran dari Hot Wheels...
Tidak banyak beza saiznya tetapi kelebihannya terletak pada bonet belakangnya yang boleh dibuka...




Thursday, September 23, 2010

Anybody can tell me what name of this models?

Kembali ke zaman old skool...
Actually, model jenis ni Mr Runner beli kat pasar malam je...Keluaran dari Hot Wheels tetapi nama kereta tak dapat diketahui plak sebab masa beli tu bukan dalam kotak.. Hehehe..





Wednesday, September 22, 2010

Other Models Of Hot Wheels

No.6 (Green)- Ford GT LM
No.04 (Orange)- Corvette C6-R TM GM


Nice Looking...

Looked Sportivo...



Ferrari Enzo From Hot Wheels

Bought this cars at 7 Eleven...

Nice Looking...

Very Sporty...

Exotic Cars...

Mitsubishi Lancer Evolution From Maisto

Skala : 1/55
Keluaran : Maisto
Info : Terdapat sedikit kelainan yang ada pada model ini...saiznya besar sedikit dari model dari keluaran Hot Wheels atau Tomica...Pastinya ada juga kelebihannya.. Tayarnya dibuat daripada getah tapi malangnya pintu tidak boleh dibuka...





Tuesday, September 21, 2010

Hot Wheels Speed Machine

Keluaran : Hot Wheels
Skala : 1/64
Info : Tak banyak ulasan yang Mr Runner blh buat untuk kereta ni memandangkan kebanyakan rakyat di Malaysia ni memang kenal benar dengan keluaran Hot Wheels ni...
Budak² kecil pun memang minat dengan model² dari Hot Wheels ni memandangkan mudah didapati, kat 7 Eleven pun ada jual kan...





Monday, September 20, 2010

Another Models From Tomica

Keluaran : Tomica
Skala : 1/60
Jenis : Suzuki Swift
Info : Sebenarnya jenama ni memang susah didapati dipasaraya... Di Alor Setar plak, hanya satu kedai je yang menjual model keluaran Tomica ni... Kelebihan yang ada pada model keluaran Tomica ni adalah walaupun keretanya bersaiz kecil tetapi jenis ini boleh dibuka pintunya, ada juga yg boleh dibuka bonet...





Koleksi Rally

Keluaran : Burago
Skala : 1/32
Keluaran : Autoart
Jenis : Ford Focus RS WRC & Citroen Xsara WRC
Info : Ini antara koleksi Mr Runner yang disayangi...hehe
Salah satu dari 2 biji model ni Mr Runner order melalui mudah.my je manakala yg sebiji lg Mr Runner beli kat pasaraya dalam Alor Setar ni je...









Sunday, September 19, 2010

1st Model From Autoart

Keluaran : Autoart
Skala : 1/43
Jenis : Mercedes Benz CLK DTM
Info : Model ini adalah koleksi Mr Runner yang pertama dari keluaran Autoart... Maklumlah,model jenis ini agak mahal sebab tu la Mr Runner jarang membeli keluaran dari Autoart ni... Walaupun agak mahal, tapi harga memang berbaloi dengan design nya yg menarik.. Model ini Mr Runner order melalui kenalan yg tinggal di Putrajaya, beliau juga adalah pengumpul diecasts gak...