Friday, April 27, 2012

Hotwheels Concept Car..

Kali ni Mr Runner nak memperkenalkan model kereta concept keluaran Hotwheels plak.. Model ni baru saja keluar di pasaran pada tahun ini... Mr Runner beli kat pasar malam je dengan harga RM5... Model ini kalau mengikut rekod dalam Hot Wheels Wiki bernama 24 Ours,kalau silap tu tolong la betulkan... Mr Runner tak banyak ulasan sangat mengenai kereta ini,cuma nak share gambar je...

Monday, April 23, 2012

Kepada semua followers yang ada akaun facebook...

Hari ini Mr Runner nak promote group yg Mr Runner create sendiri dalam facebook...
Group ini khas untuk anda yang mempunyai hobi yang menarik untuk dikongsikan bersama followers lain...
Tak kiralah anda minat memancing,bermain paintball,mengumpul diecast,hotwheels, mengumpul setem dan sebagainya...
Dalam group ni followers juga dibenarkan membuat jualan dengan syarat haruslah membuka album jualan terlebih dahulu sebelum membuat jualan dalam group tersebut...
Silalah join di Hobby 1 Malaysia, dan ini link untuk group tersebut...silalahhh
https://www.facebook.com/groups/309636772424387/

Saturday, April 21, 2012

Akhirnya....

Akhirnya...Lengkap sudah koleksi Nissan Skyline R34 Dropstar Mr Runner ni...
Lega rasanya...Paling susah nak dapat yang depan sekali tu,kaler hijau...
Masa awal2 keluaran punya la susah,sekarang ni nak dapat bukan main mudah je...huhuhu
Apa pun Mr Runner amat berpuas hati kerana dapat melengkapkan koleksi ini..


Thursday, April 19, 2012

Tomica : Honda CR-Z

Dah lama sebenarnya Mr Runner beli ni... Cuma baru nak letak dalam blog je,maklumla bz...hehehe
Keluaran : Tomica
Scale : 1/60
Jenis : Honda CR-Z
Harga : RM12.90
Lokasi Belian : Pasaraya





Wednesday, April 18, 2012

Percubaan custom scale 1/24 akhirnya selesai...

Lega rasanya percubaan custom scale besar buat pertama kali akhirnya selesai...
Scale ni sebenarnya keluaran Maisto ja..
Gambar sekadar ingin berkongsi step macam mana nak custom...
Mr Runner tak berapa pandai sangat dalam bidang custom scale besar ni,so buat yang simple2 ja dulu...hehehe
Keluaran : Maisto
Model : Ferrari Maranello
Harga : sekitar RM59.90
Kategori : Diecast
Warna asal : Merah
Scale : 1/24





Monday, April 16, 2012

'65 Corvette

Keluaran : Hotwheels
Model : '65 Corvette
Lokasi belian : Pasar malam je
Scale : 1/64
Ulasan : Sebenarnya model ini didatangkan khas di dalam 10 packs keluaran Hotwheels...Tapi memandangkan Mr Runner minat yang ini ja dalam pack tu,maka terpaksa la beli yang loose je... :)





Saturday, April 14, 2012

Custom Bedal Sewaktu Permulaan

Keluaran : Hotwheels
Jenis : '71 Maverick Grabber
Scale : 1/64
Ulasan : Ini adalah antara kereta terawal yang Mr Runner custom sendiri,jika tengok pada cat,mungkin agak tebal dan kurang seni dari segi decal...Walaupun Muscle Car takde yg pakai CUSCO tapi Mr Runner sengaja membuat kelainan supaya nampak berbeza dengan keta custom lain..





Friday, April 13, 2012

Tomica Presenting...





Keluaran : Tomica
Model : Mercedes-Benz SLS AMG
Harga : RM25
Lokasi belian : Member kat Facebook
Scale : 1:64

Setelah sekian lama...

Sorry for all followers...
Setelah sekian lama menyepikan diri, Mr Runner akan tampil dengan pelbagai koleksi yang baru...Sekarang ni Mr Runner agak sibuk dengan kegiatan baru iaitu custom plak...
Melangkah setapak ke depan, Mr Runner akan sulamkan post model dalam blog ini dengan kereta yg Mr Runner custom sendiri untuk tatapan para pengunjung...